Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростния лост-търся майстор!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скоростния лост-търся майстор!

здравейте,проблема ми е в това,че дадох на баща ми колата,прибра се от софия и на първа,втора и др-те предавки имаше огромен луфт на лоста(в посока ляво дясно)което на мен ми направи огромно впечетление.Изключих от скорост размърдах лоста и той се изкриви в дясно и в момента,като пусна първа ми стои сякаш е между 3та и 4та скорост(задна я няма,всички други предавки си ги има)Моля ви аз съм от берковица,кажете ми някой майстор в софия,или да ми пише някой от форума да се разберем къде да ида ако може да ми я оправи.Благодаря ви много.

Първоначално публикувано от viksans Покажи съобщение
    здравейте,проблема ми е в това,че дадох на баща ми колата,прибра се от софия и на първа,втора и др-те предавки имаше огромен луфт на лоста(в посока ляво дясно)което на мен ми направи огромно впечетление.Изключих от скорост размърдах лоста и той се изкриви в дясно и в момента,като пусна първа ми стои сякаш е между 3та и 4та скорост(задна я няма,всички други предавки си ги има)Моля ви аз съм от берковица,кажете ми някой майстор в софия,или да ми пише някой от форума да се разберем къде да ида ако може да ми я оправи.Благодаря ви много.
    Моят баща сътвори същото - махни кожата на лоста и погледни вдясно от лоста като го местиш дали малката метална ябълка излиза от леглото си в двете крайни положения и се чува прищракване. Ако е така - подложи нещо на металната пластина дето влиза тази ябълка и я блъсни с чука към скоростния лост за да влезне ябълката. Аз така я оправих. А ми казваха жила, ....
    Last edited by NightRider; d.m.y г., 14:14. Основание: допълнение
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

значи,преръпва ми и на мен като го местя,но грам не разбирам и да не направя по голям проблем..за това още нищо не смея да направя.

Comment

значи,преръпва ми и на мен като го местя,но грам не разбирам и да не направя по голям проблем..за това още нищо не смея да направя.
        Ами просто махни кожата и виж. Прецени сам дали ти или на севиз
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

По-вероятно ти е спукана пластмасовата основа на скоростния лост

Comment

Първоначално публикувано от VIT Покажи съобщение
            По-вероятно ти е спукана пластмасовата основа на скоростния лост
            всъщност 9о% това е причината и според мен
            Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Има един полиамиден пръстен който стои странично на лоста, обикновенно той също се чупи и пропада надолу.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Трябва ти ето тази втулка /номер 8/ http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1

Това е целия механизъм http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

Определено ти трябва сервиз, за да се смени се разглобява отдолу.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Трябва ти ето тази втулка /номер 8/ http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1

Това е целия механизъм http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

Определено ти трябва сервиз, за да се смени се разглобява отдолу.
                  Тази втулка е много ценна. На мен ми беше изкривена 5 и се вадеше главата, влизаща във втулката 8 на тенекето. поставих лоста на 3 и с един секач ударих тенекето 5 м/у горните два отвора. Ябълката на лоста си влезе и проблемите изчезнаха. А ми казваха жила, голямата ябълка, основата, ....
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                    Тази втулка е много ценна. На мен ми беше изкривена 5 и се вадеше главата, влизаща във втулката 8 на тенекето. поставих лоста на 3 и с един секач ударих тенекето 5 м/у горните два отвора. Ябълката на лоста си влезе и проблемите изчезнаха. А ми казваха жила, голямата ябълка, основата, ....
                    Гледай за 3,80 к'ви проблеми само ма.а му.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Гледай за 3,80 к'ви проблеми само ма.а му.
                      Да. Ама при мен баща ми беше напъвал и изкривил планката в посока пътника, от там едното жило не се мести хубаво и скоростите запъват, от там той още напъва и ето ти крива планка
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

значи,проблема е ясен какъв е...

Comment

значи,проблема е ясен какъв е...
                          В общи линии по описанието ти. Но трябва да се свали най-малкото кожата и да се погледне
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Колеги нов съм в този форум а и за сефте съм притежател на Алфа,но и аз имах същия проблем на скоро.И аз я закарах на моят майстор,като и на мен не искаха да влизат 1,2 скорост както и това че се чуваше хруптене като превключвах между скоростите.Та той я оправи каза че е сменил някакви жила.Струваше ми много евтино.Но дори и сега след като скоростите са си наред.Мен ме дразни луфта когато е на свободна.Просто немога да свикна с това и чесно казано сега като видях това се чудя дали пак да не подхвана това макар че знам нещо което работи не се бара !

Comment

Първоначално публикувано от manoville Покажи съобщение
                              Колеги нов съм в този форум а и за сефте съм притежател на Алфа,но и аз имах същия проблем на скоро.И аз я закарах на моят майстор,като и на мен не искаха да влизат 1,2 скорост както и това че се чуваше хруптене като превключвах между скоростите.Та той я оправи каза че е сменил някакви жила.Струваше ми много евтино.Но дори и сега след като скоростите са си наред.Мен ме дразни луфта когато е на свободна.Просто немога да свикна с това и чесно казано сега като видях това се чудя дали пак да не подхвана това макар че знам нещо което работи не се бара !
                              И ти си за втулка от 3,80лв.

Comment

Working...
                              X